|contact|sitemap|
Het houden van nakweekdieren verdient de voorkeur boven wildvangdieren. In eerste instantie hoeven er dan geen slangen uit het wild te worden weggevangen. Voor het voortbestaan van de hobby is het van belang dat terrariumliefhebbers dieren kunnen kweken, dus niet (te) afhankelijk zijn van dieren uit het wild. In tweede instantie zijn er veel minder gezondheidsproblemen te verwachten bij nakweekdieren in vergelijking met wildvangdieren.

Adderringslangen waarmee gekweekt wordt komen oorspronkelijk uit het zuiden van Frankrijk (Languedoc-Roussillon). Dit heeft twee voordelen. De dieren uit deze populaties zijn opvallend gevarieerd getekend: een feest om te kweken. Naast contrastrijke dieren zijn er ook gestreepte slangen en opvallend donkere dieren (melanistisch). Voordeel is dat deze adderringslangen uit een wat warmere omgeving komen en het mogelijk mede daardoor vanaf 2003 uitstekend doen binnenshuis. Mogelijk zijn ze daardoor wel wat minder geschikt om in Nederland in een buitenterrarium te worden gehouden.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Paul Storm
Net geboren adderringslangen zijn bij mij vaak contrastrijk lichtgrijs getekend. Gedurende het opgroeien worden ze vaak minder grijs en contrastrijk. Bij de overgang van lichtgrijs naar bruin zijn ze niet altijd even fraai maar oudere bruine wat zwaar getekende adderringslangen, wat op adders gelijkende dieren, vind ik een lust voor het oog. Deze volwassen vrouw (± 60 cm. lang) en man (gestreept, ± 49 cm. lang) gefotografeerd in februari 2014 (rechts op de foto) zijn in 2009 geboren. Het streven is om contrastrijke dieren te kweken. Daarnaast gaat mijn belangstelling uit naar het voorkomen van de twee lengtestrepen en melanistische adderringslangen (zie ook foto’s bij Adderringslang).
 

© Copyright website Paul Storm